Ingyen Szállítás Nap - 2019

2019. december 12-én az akcióban résztvevő webáruházak vállalják, hogy az aznap leadott rendeléseket ingyen kiszállítják az ország területén úgy, hogy karácsonyig mindenki megkapja a csomagját.

Ingyenes szállítás webáruház

Tovább száguld az e-kereskedelem

Ma tette közzé a KSH a kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó statisztikáját. 2012-ben szinte minden területen csökkenő forgalom figyelhető meg. Csak néhány példa:

  • Az össz. kisker. forgalom 2012 májusig 1%-kal volt kisebb, mint egy évvel ezelőtt.
  • A bútor, műszaki cikkek forgalma több, mint 6%-kal alacsonyabb, mint 2011-ben.
     

Szárnyal az e-kereskedelem
Döbbenetes, de az internetes kereskedelem részesedése májusban mindössze 0,8% volt az össz kiskereskedelmi forgalomból.

Tovább száguld az e-kereskedelem

Jó hír az e-kereskedőknek, hogy az internetes és csomagküldő kereskedelem forgalmi volumene közel 20%-kal növekedett 2011 első öt hónapjához képest. Ezt az elképesztő mértékű növekedést azok fogják igazán meglovagolni, akik a lehető leghamarabb felépítik törzsvásárló körüket. (Így tettek például azok a webáruházak, akik már az indulásnál csatlakoztak az ikon kártya programhoz.)

Természetesen napjainkban még sok az új vevő az online világban. Éppen ezért az e-kereskedőknek fel sem tűnik, ha valaki többet nem megy vissza hozzájuk, hiszen könnyedén pótolja ezt a veszteséget az új vevő.
Mindazon által a nagyobb webáruházak már elkezdték felépíteni törzsvásárló programjukat, így 1-2 év múlva az lesz a nyerő helyzetben, akinek már kialakított törzs vevő köre lesz.

 

Neked van már saját vevőköröd?

Száguld az e-kereskedelem

 

Neked van már stratégiád a növekedésre?

Bár lehet, hogy ebből a 20%-os növekedésből Te is kivetted a részed, azért egy dologra nem árt, ha figyelsz. A növekedés előbb-utóbb meg fog állni vagy legalább is lassulni fog. Ha most okosan kezeled a vevőidet, akkor a Te üzleted forgalma folyamatosan növekedni fog.
Nagyon figyelj arra, hogy valamivel magadhoz kössed azokat, akik ma nálad vásárolnak. A Shopline is 2012-ben indította el a törzsvásárló programját. Persze, előfordulhat, hogy neked még nincs akkora bázisod, amira alapozhatnád a jövődet.

Ebben az esetben célszerű összefogni másokkal. Hidd el, ha nem vagy elég nagy, akkor hosszú távon nincs esélyed egyedül! Tudod, a nagy hal megeszi a kis halat.
Részletes információkat találsz ezen az oldalon egy olyan hűségprogramról, ahol nem csak új vevőkhöz juthatsz, hanem könnyedén megtarthatod a régi vevőidet is.

Sikeres e-kereskedelmet kívánok!

Gróf Ákos
webáruház szakértő

 forrás:http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kis/kis21205.pdf